Με τη βοήθεια των cookies είμαστε σε θέση να παρέχουμε, να διασφαλίζουμε και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας, δηλώνετε ότι συμφωνείτε με την πολιτική για τα cookies.

Εαν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του φυλλομετρήτη σας, συμφωνείτε με την χρήση αυτών Learn more

Αποδοχή
Κυριακή, 01 Μάρτιος 2015 00:00

BCΑΑ- Μια μεγάλη συνεργιστική δύναμη! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

BCAAΤα BCAA (Branched Chain Amino Acids) -ελληνιστί “Αμινοξέα Διακλαδισμένης Αλύσου”- ανήκουν στην κατηγορία των απαραίτητων αμινοξέων. Τα αμινοξέα που ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία δεν παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό, επομένως πρέπει να προσλαμβάνονται μέσω της διατροφής (δηλ. μέσω της κατανάλωσης φυσικής τροφής και της χρήσης συμπληρωμάτων διατροφής). Τα BCAA είναι τρία: λευκίνη (L-leucine), ισολευκίνη (L-isoleucine), βαλίνη (L-valine) και λειτουργούν συνεργιστικά με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος και την καταπολέμηση της κόπωσης που προκύπτει μετά από μια έντονη και σκληρή σωματική δραστηριότητα.

Και το όφελός τους δεν σταματά εκεί καθώς τα BCAA δίνουν ενέργεια κατά τη διάρκεια της άσκησης ενώ παράλληλα ενισχύουν και την έκλυση ινσουλίνης. Η ινσουλίνη είναι μια από τις αναβολικές ορμόνες που παράγει το σώμα μας. Ως αναβολική ορμόνη, προστατεύει τον μυϊκό ιστό από την φθορά (την διάσπαση) που υφίσταται τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το πέρας μιας σωματικής καταπόνησης. Αυτό σημαίνει ότι η ινσουλίνη βάζει και αυτή το λιθαράκι της στη συντήρηση της μυϊκής μάζας που πασχίζετε να αυξήσετε περνώντας παραγωγικές ώρες στον χώρο όπου γυμνάζεστε. Με βάση την συλλογή στοιχείων από σχετικές μελέτες, οι αθλητές που χρησιμοποιούν τα BCAA εμφανίζουν αυξημένα επίπεδα τόσο στην σωματική τους δύναμη όσο και στην τεστοστερόνη τους (η τεστοστερόνη είναι η σημαντικότερη αναβολική ορμόνη των ανδρών).
Οι κύριες φυσικές πηγές τροφής που περιέχουν BCAA είναι το κρέας (μοσχάρι, βοδινό), τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ωστόσο, η πρόσληψή BCAA μέσω των φυσικών αυτών πηγών τροφής θεωρείται σχετικά χαμηλή (10-20%). Επειδή πρόκειται για απαραίτητα αμινοξέα, ο αθλητής και ο κάθε συνειδητοποιημένος γυμναζόμενος θα πρέπει να ενισχύει το σύστημά του χρησιμοποιώντας ένα συμπλήρωμα διατροφής πλούσιο σε BCAA.

Η ENERGON BIOTECH προτείνει για σας το PREBOLIC POWER+, ένα πρωτοποριακό προϊόν ενίσχυσης του σώματος για πριν την σωματική άσκηση, το οποίο περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά για το μυϊκό σύστημα, ενώ παράλληλα, η κάθε του δόση παρέχει και 5000mg από BCAA (2500mg L-leucine, 1250mg L-isoleucine, 1250mg L-valine), ποσότητα απόλυτα ικανή να σας γεμίσει ενέργεια και δύναμη και να προετοιμάσει το σώμα σας για την σκληρή καταπόνηση που έχετε προγραμματίσει στο γυμναστήριο.

Διαβάστηκε 3530 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Νοέμβριος 2015 08:46
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συμπληρώματα Διατροφής
TOP